Тересвянська громада
Закарпатська область, Тячівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам'яті та примирення!

Дата: 10.05.2021 16:32
Кількість переглядів: 1560

8 травня - День пам'яті та примирення. В Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни. Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться. 

Біля Обеліску слави, у кожному з сіл громади було проведено мітинг,  покладання квітів, панахида, вшанування загиблих воїнів-односельчан у Другій Світовій війні. На запрошення керівництва Тересвянської селищної ради священники УПЦ відслужили благодарственний молебен, після також служив о. Юрій з греко-католицької церкви. Учні Тересвянської ЗЗСО зачитали імена полеглих тересвянців, після присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про наших земляків. До обеліску покладали квіти керівництво Тересвянської селищної ради, представники громадських організацій "Злагода", "Крила Тересви", "Тересвянська Берегиня", учні школи та мешканці селища. Захід завершився спільним фото.

 

В с. Грушово відбулася година пам'яті до Дня примирення за участі заступника Голови Тересвянської громади Продан О. Ю, старости с. Грушево Опріш В.М., начальника відділу освіти Варга В. І., директора Грушівського СБК Жмурко О.В., директора Грушівської ЗОШ Драч В.Ю., завідувачки ДНЗ Фальчук Н.Ю., о. Михаїла настоятеля Благовіщенської церкви, та учнів Грушівської ЗОШ. Почесну варту несли військові Грушівського прикордонного загону.

В с. Крива були присутні: працівники Кривського старостинського округу Тересвянської селищної ради, працівники Кривського ЗДО, працівники Кривської гімназії та відділення поштового зв’язку та бібліотеки  с. Крива служили молебень отець Павло (Драгула) - священник Свято-Покровського храму с.Крива та отець Варлаам -  ченець Свято-Георгіївського чоловічого монастиря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь