Тересвянська громада
Закарпатська область, Тячівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення! До відома зацікавлених осіб.

Дата: 13.01.2022 11:42
Кількість переглядів: 337

Фото без опису

Одним із найважливіших питань функціонування країни є набуття повної енергетичної незалежності. Щороку, особливо у зимовий період, на внутрішньому ринку відчувається серйозні проблеми з нестачею енергоносіїв, саме через такі фактори інтенсивно розвиваються новітні технологічні проєкти з виробництва альтернативних джерел електроенергії. Однак, кількість виробленої електроенергії не в змозі повною мірою задовольнити наявний попит. Останнім часом у світлі таких подій увагу вітчизняних аграріїв привернуло вирощування павловній (Paulownia) або адамових дерев, які також називають «феніксами» — представниками м’якої породи дерев, що набирають біомасу до 150-180 т/га за три роки і ростуть з неймовірною швидкістю (3-5 м на рік). Темпи росту павловнії вражають, адже за 9 років можна отримати зріле дерево. Технологія вирощування швидкорослих дерев дозволяє за короткий термін отримати якісну ділову деревину, зберігаючи дерева, термін відтворення яких становить від 50 років. Листя павловнії унікальні за своїм хімічним складом, оскільки містять у собі до 20% протеїнів (білків), за смаковими характеристиками нагадують зелень люцерни, конюшини, тому є цінним кормом у тваринництві.

Нещодавно для прискорення розвитку «зеленої» енергетики в Україні компанія «Павловнія Груп Україна» розпочала вирощувати один із штучно виведених видів цього дерева — Paulownia Clone in Vitro 112® (Павловнія Клон ін. Вітро 112®), що здатний виживати і розвиватися в екстремальних умовах (від -25/-27°С до +45°С).

Основні витрати при закладці плантації павловнії    це земля, саджанці та догляд за плантацією (добрива, техніка для обробітку ґрунту та для боротьби з бур’янами, людська праця. Для обробітку спеціальної техніки не потрібно. Знадобиться лише трактор для обробітку поля, плуг та дискувальне знаряддя для боротьби з бур’янами. Висадку саджанців та валку деревини здійснюють вручну. Кількість та склад добрив розраховують тільки після оцінки якості ґрунту.

http://https ://kurkul.com/blog/563-matematika-agrobiznesu-viroschuvannya- pavlovniyi?fbclid=IwAR2qz2PgdcbF3DW1w84yOs76kxrpKi6hYRJwsIDbSRl9uN_ ngEqxjRpkEIU

Враховуючи актуальність вищевикладеного питання та з метою створення передумов до розвитку альтернативних джерел енергії на території нашого краю, прошу Вас вивчити можливість щодо впровадження зазначених новітніх технологій з вирощування павлоній на території громади та стимулювання суб’єктів господарської діяльності вирощувати вказані дерева.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь