Тересвянська громада
Закарпатська область, Тячівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важливі рішення для громади прийнято на засіданні 53-ої сесії Тересвянської селищної ради

Дата: 17.07.2024 14:41
Кількість переглядів: 627

12 липня 2024 року під головуванням селищного голови Ігоря ГРАБАРЯ відбулося засідання 53-ої сесії VIII скликання Тересвянської селищної ради.

У роботі чергового пленарного засідання сесії селищної ради 18 депутатів взяли участь.

Депутати розглянули та прийняли рішення з усіх питань затвердженого Порядку денного, що стосувались фінансово - бюджетної сфери, соціальної сфери, цивільного захисту населення, питань освіти, культури, а також звернень громадян з питань земельних відносин.

Напередодні, на засіданнях постійних депутатських комісій селищної ради, члени комісій детально вивчили і обговорили проєкти рішень, внесені до розгляду пленарного засідання.

Депутати проголосували за встановлення місцевих податків на 2025 рік на території Тересвянської селищної територіальної громади: ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; єдиного податку; транспортного податку; ставок та пільг зі сплати земельного податку; туристичного збору.

Своїм рішенням депутатський корпус одноголосним голосуванням затвердив звіт про виконання бюджету Тересвянської селищної ради за І півріччя 2024 року.  Згідно офіційного висновку фінансового відділу  Тересвянської селищної ради виконання бюджету селищної територіальної громади за І-ше півріччя  2024 року по доходах становить - 73 361,1 тис.грн.; по видатках - 66 562,0 тис.грн.

По одному із найважливіших питань, яке має велике значення для нашої громади, було підтримано пропозицію селищного голови та було вирішено внести поправку до проєкту рішення, яка стосувалася внесення змін до бюджету селищної територіальної громади на 2024 рік. Цим рішенням було прийнято виділити кошти із селищного бюджету до ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області» для співфінансування робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення  Закарпатської області "Тересва-Нересниця" в межах Тересвянської ТГ (вул.Європейська (Чайковського) – вул.Європейська (Горького) в селищі Тересва та вул.Народна в с.Крива), на загальну суму 1 331 тис.грн.

Також продовжуємо надалі підтримувати військових, адже всі ми усвідомлюємо важливість такої підтримки. Так, відповідно до прийнятого рішення про спрямування вільних залишків коштів, надано субвенцію з місцевого бюджету державному бюджету для потреб однієї з військових частин  Збройних Сил України, у сумі 250 тис.грн.

За результатами перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету, за підсумками першого півріччя 2024 року, було прийнято рішення сесії про внесення змін до селищного бюджету на 2024 рік. Було внесено зміни до фінансування селищного бюджету на 2024 рік та зміни до обсягу доходів та видатків селищного бюджету на 2024 рік. Було затврджено зміни до місцевого бюджету, на загальну суму суму 3 900 тис.грн. 

Рішенням сесії селищної ради кошти селищного бюджету спрямовано на нагальні потреби громади, зокрема на:

- фінансування поточного ремонту опаленння КЗ «Тересвянська школа мистецтв» та закупку котла, на загальну суму 300 тис.грн.

- фінансування заходів із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха, а саме: на відновлення лівобережної дамби  р.Тересва у районі ур.Торговиця селища Тересва, на загальну суму 900 тис. грн.;

- проведення поточного/капітального ремонту доріг комунальної власності вул.Шевченка, Комарова в с.Грушово, у сумі 700 тис.грн., вул.Монастирська в  с.Грушово, у сумі 200 тис.грн.,

- фінансування робіт з капітального ремонту у закладах освіти Тересвянської ТГ, а саме: заміна вікон «Тересвянський ліцей імені Віталія Бенчака», на загальну суму 200 тис.грн.; заміна вікон та дверей «Грушівський ліцей», на загальну суму 200 тис.грн.; ремонт приміщень харчоблоку Кривського ЗДО, на загальну суму 150 тис.грн.  та ін.

У ході сесійного засідання депутати прийняли рішення щодо діяльності Кривської філії опорного закладу освіти "Кривська гімназія Тересвянської селищної ради Тячівського району Закарпатської області", у зв’язку із недостатньою для здійснення освітнього процесу кількістю учнів у філії-закладі та про визначення місць для розміщення філій Комунального закладу «Тересвянська школа мистецтв» у адмінбудівлях старостатів.

Щодо інших прийнятих рішень з питань порядку денного – це блок земельних питань, що стосувались затвердження технічної документації із землеустрою та ін. Результатом роботи 53-ої сесії селищної ради восьмого скликання стало  ухвалення  проєктів рішень, всього прийнято 17 рішень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь